Kateřina Rudolfová

Vlasový zábal

💚 Velmi účinný vlasový zábal na vlasy, který vám pomůže s hydratací vašich vlasů.

💚 Vaše vlasy potřebuji hydrataci, když jsou suché, rozčepýřené, jsou na dotek drsné, elektrizují.

💚 Dodání hydratace znamená dodání vody. Je to stejné jako u pleti, pokud budete na suchou pokožku/vlasy aplikovat krémy, masky, oleje. Pleť i vlasy začnou být sušší, než byly.

💚 Základem jakéhokoliv vlasového zábalu, masky je aplikovat ji na pouze šamponem/mycí směsí umyté vlasy, které se lehce vysuší/vymačkají do ručníku.

💚 Pokud jste vlasy jeden den umyla a druhý den je nemáte mastné, tak stačí vlasy pouze namočit vodou. Vždy je lepší zábal aplikovat na čistou pokožku i vlasy. Vyjímkou je pokožka se seboreou, lupy, ale o tom zase jindy.

💚 Tento zábal dodá hydrataci i proteiny do vašich vlasů. Zábal se skládá z těchto ingrediencí:

💚 Žloutky-zklidňuji pokožku, hydratují a díky žloutku se vám budou oleje z vlasů velmi dobře vymývat.
💚 Med– taky hydratuje a hojí pokožku.
💚 Kokosový olej– působí proti plísním a bakteriím, je vhodný na normální vlasy, ale i suché.

💚 Avokádový olej- ten je vhodný na velmi suché vlasy i pokožku.
💚 Tyto dva oleje umí proniknout do vlasů a napravovat trhlinky ve vlasech. Vyberte si jeden, vzhledem ke stavu vašich vlasů.

💚 Jogurt nebo tvaroh-nemusí být. Já ho míchám se žloutky, když cítím, že pokožka potřebuje zklidnit např. po alergické reakci, kterou jsem měla to byla velká úleva. Zklidní pokožku a dodává vlasům proteiny.

💚 Všechny ingredience smícháte a aplikujete na mokré vlasy vysušené ručníkem. Zabalíte do igelitové čepice, ručníku.

💚 Doba působení je minimálně 20minut, maximálně 2hod. Pozor může stékat, doporučuji dát papírové ubrousky, nebo zahustit xantanovou gumou, případně pohankovou moukou.

💚 Po době působení vlasy důkladně spláchnete vodou a umyjete pouze šamponem. Pokud máte vlasy suché můžete použít i kondicionér, nebo jablečný ocet na oplach.

💚 Je potřeba vyzkoušet co bude vyhovovat vašim vlasům, každý máme jiné vlasy a je potřeba zjistit co vaším vlasům vyhovuje. Můžete vyzkoušet jednotlivé přísady a pak míchat, zjistíte co vám víc vyhovuje.

💚 Má oblíbená univerzální varianta je 1-2 žloutky, 1 lžíce medu, 3-4 lžíce kokosáku. Vše smíchat a aplikovat k pokožce i do délek, nechat působit.

💚Jsou vlasy, které vůbec nekamarádí s jakýmkoliv olejem, tak stačí oleje vynechat a použít jogurt.

 

Další péče tady,

vlasový zabal

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *